BPGettyImages-1199985105.SMALL

Det kan være krevende å rekruttere spesialist- og lederkompetanse på egenhånd. Særlig fordi denne kompetansen er helt avgjørende for din bedrifts suksess. Hvis du bommer kan det koste deg dyrt. I et marked der kampen om de beste hodene er tøff, blir det desto viktigere å finne rett person.

En profesjonell sparringspartner kan hjelpe deg med å identifisere de kompetente menneskene som vil trives med å jobbe for nettopp deg.

 

Legg vekt på personlighet og bedriftskultur når du rekrutterer

Det er dyrt å feilansette. Hvis du feilansetter en leder kan det være fatalt. En inkompetent leder som ikke passer inn i bedriften med tanke på strategi, kultur eller kolleger, kan føre til at bedriften presterer under sitt potensial. I verste fall havarerer den helt.

I Businesspeople Rekruttering vet vi at fagkompetanse er noe man kan tilegne seg, mens personlighet er vanskelig å forandre på. Hvis du bommer på sistnevnte kan det skape mye støy i bedriften, og i ytterste konsekvens føre til at andre gode medarbeidere ønsker å flytte på seg. Det er derfor rett personlighet til rett stilling, er en sentral del av vår rekrutteringsprosess.

For å finne rett person må vi bli kjent med deg og din bedrift. Det å rekruttere en leder eller spesialist til et selskap vi ikke kjenner, er å famle i blinde.

Ifølge LinkedIn er en personlighet som passer med bedriftskulturen det første du skal se etter når du leter etter den perfekte nye medarbeider. For å gjøre en god analyse av din bedrift, er det nødvendig for oss å treffe dine ansatte og få innblikk i hvordan de forskjellige avdelingene jobber.

Vi ser på alt fra inndeling, struktur og sosiale mønstre til det unike din bedrift har å tilby. På denne måten danner vi oss en masse inntrykk som gir næring til det vi ser etter i personligheten til aktuelle kandidater.

Ved å kjenne menneskene i bedriften, finner vi også den unike bedriftskulturen. Når vi har en god forståelse av denne, kan vi nå frem til kompetente kandidater som vil trives og motiveres hos akkurat deg.

 

Gode kandidatnettverk gir tilgang til attraktiv kompetanse

For oss er det viktig at du får den kompetansen og ekspertisen du trenger. Til mange stillingskategorier kan det være vanskelig å finne kandidater, men i våre gode kandidatnettverk søker vi etter passive kandidater, de som ikke aktivt prøver å skifte jobb.

Ifølge en undersøkelse utført av Finn.no er det store flertallet av oss passive jobbsøkere. Halvparten kan være positive til å bytte jobb dersom «den rette» dukker opp. I Businesspeople Rekruttering bruker vi mye tid på å forstå både bedriften og kandidatene. Derfor ser vi lettere hva som må tilbys for at en attraktiv kandidat ønsker å bytte jobb.

For oss er kandidatopplevelsen viktig. Vi er har stor respekt for at vi hjelper kandidater som skal finne sin drømmejobb. Mennesker som er involvert i våre prosesser holdes informert og får god oppfølging underveis.

Vi setter oss grundig inn i dine behov, slik at vi ikke kaster bort kandidatens tid på en stilling som ikke passer. På denne måten kan vi være sikre på at kandidaten har oppriktig lyst til å begynne når et jobbtilbud foreligger. Hos oss opplever kandidaten en god start på sin onboarding (link).

Hvordan et selskap fremstiller seg selv og hva de er villige til å tilby kandidatene er blitt stadig viktigere i rekrutteringen. I Businesspeople er vi en forlengelse av din employer branding. Vi vet at dette er en effektiv strategi for å tiltrekke seg de beste hodene. Også når vi søker etter kandidater med mer tradisjonelle metoder.

Les også: Skreddersydde stillingsannonser er lik vellykket rekruttering

 

En grundig prosess sikrer deg rett kompetanse når du rekrutterer

I Businesspeople starter alle rekrutteringsprosesser med en grundig jobbanalyse. Hensikten er å kartlegge hvem som bør rekrutteres og hvorfor. Ofte opplever vi at kunder tror de er på utkikk etter en bestemt person eller kompetanse, men så viser seg at de trenger en annen.

 

Last ned jobbanalyse ebok

 

I møtet i starten av rekrutteringsprosessen, er målet å rendyrke en realistisk profil. Hvis kunden har urealistiske forventninger i forhold til stillingens ansvarsområde, kandidater eller egen virksomhet, er det vår oppgave å utfordre dem på det.

 

Kanskje trenger de en annen kompetanse enn planlagt for å være rustet for fremtiden? Kanskje er arbeidstokken for ensartet, slik at de egentlig har behov for folk som kan komme med nye ideer? Kanskje går de glipp av gode kandidater fordi de forventer at en person skal fremstå stereotypisk i forhold til en rolle eller funksjon? Eller kanskje er de lite villige til å se årsaker til misnøye og turnover i en avdeling eller et team?

 

Ved å være en aktiv sparringspartner finner vi gode og langvarige løsninger for både bedrift og kandidat. Vår filosofi innebærer å være tett på og følge opp raskt. Hvis vi ser at noe ikke funger kan vi justere slik at balansen gjenopprettes.

 

Mange kandidater har forventinger til en ny arbeidsgiver som arbeidsgiver selv ikke tenker på. Vår oppgave er å være gode rådgivere, og finne varige løsninger. Vi er linken i midten som sikrer at arbeidsgiver får en kandidat som passer inn, og at kandidaten får en arbeidsplass der vedkommende blir satset på.

 

Samarbeidspartnere med lang erfaring gir en trygg rekrutteringsprosess

Hvis du samarbeider med et rekrutteringsbyrå som har lang erfaring, kan du dra nytte av verdifull bransjekunnskap. Rådgivere som har fulgt markedet i over 20 år, har treffsikkerheten som ivaretar den verdifulle leder- og spesialistkompetansen for din bedrift.

 

Finner du et rekrutteringsselskap der rådgiverne har lang ansiennitet, tyder det på et selskap der ansatte trives. Da kan du regne med å få hjelp av motiverte folk som elsker jobben sin.

Hvis selskapet i tillegg kan vise til lange kundeforhold, er dette et kvalitetsstempel som ikke bør undervurderes.

 

I Businesspeople Rekruttering har vi rådgivere som har fulgt en virksomhet så lenge at de ofte kjenner den bedre enn kunden selv. Våre rådgivere har vært der selv om interne kontaktpersoner har kommet og gått. For HR gir det en ekstra trygghet å kunne sparre med en person som har denne type innsikt.

 

I Businesspeople får du ikke bare kompetansen og erfaringen til en enkelt rådgiver. Hos oss får du ekspertisen til samtlige. For å kvalitetssikre arbeidet vårt, samarbeider vi tett. På våre morgenmøter diskuteres stillinger og kandidater i plenum, med den hensikt å finne den beste matchen for begge parter. I Businesspeople er vi opptatt av et felles mål; vi vil løse et oppdrag til det beste for alle våre kunder.

 

Last ned jobbanalyse ebok guide